Ingen lär bli förvånad att jag hyllar valet av årets julklapp. Hur många gånger har jag inte lyft fram hur viktigt och roligt det är att ta till vara och att återanvända? Otaliga gånger!

Årets julklapp är en företeelse som vanligtvis går mig förbi.  Men när det gäller 2018: det återvunna plagget, då blir jag glad och det vill jag härmed högtidlighålla. Det var på tiden! Jag välkomnar allt som stävjar köphysterin och allt vad svarta fredagar heter. Hia er! Visst, ibland känns det lindrande att försöka shoppa sig lycklig. Men tyvärr, det håller inte i längden.

Och ni som följer mig vet att jag inte bara förespråkar återvunna plagg, utan all form av återvinning. Undantag: avslutade relationer.

I veckan hittade jag en liten godis-kavaj som gjorde min dag. Ja, jag vet att den signalerar 80-tal och jag tror banne mig att den är därifrån.

Sammet! Kall rosa! Lycka!

Bling-rosa knapp. Nja… tveksamt. Kanske får den sitta kvar.

Matchar mina älskade blom-kängor!

Flamingokvintetten nästa? Ja, kanske det. Men det blir inte roligare än man gör sig. Och det är en av fördelarna med att vara 55. Jag klär mig precis som jag vill!

Fyndade även ett nytt bubbelglas. A la Mari.

Ett utmärkt sätt att ta tillvara gamla kläder och andra trasor är att gå på dem. Som mattor. Nej, jag har inte börjat väva. Det finns det andra som gör. Så mycket bättre!

Ljuvliga färger!

Och sist, men inte minst: Vårt kära Rili! Som vi har kämpat på i återvinningsgebitet. Outtröttligt. Äntligen får vi en fjäder i hatten, eller var vi nu vill sätta den. Heja oss!

Vintervitt av lakan, dukar och spetsar.

Jag klämmer in en rosa till fingret också, när jag ändå är igång;)

 

Dela gärna: