Blått glas är snyggt och relativt vanligt. Skålar, dricksglas och vaser är lätta att hitta i blå färger eller med blå detaljer. Självklart tillverkas blått glas för utseendets skull men det finns också tekniska fördelar vid framställning av blått glas. Rött glas är svårare att tillverka, och inte sällan drar det mot brunt eller orange. Därför är det inte så konstigt att mycket av det glasspill vi använder i vår smyckestillverkning är just blått. Skålar som halkat ur händerna vid disk eller glas som blivit kalas-kras tar vi omhand och omformar till  olika smycken. Det är spännande att se hur glas som värms upp ibland kan skifta färg och bli en annan nyans (eller färg) när det kyls. Det kan till och med bli bättre än vi hoppats! Här kommer några bilder av smycken gjorda av glasskålar som fått ett andra liv: (tyvärr är de sålda!)

En ring som inte blev riktigt röd, utan drar mot brunorange

Men här fick vi till det. Härligt julröd. Eller jordgubbsröd, välj själva;)

Ser man på, då blev det en liten lektion i glaslära. Men det här visste ni väl redan?

Dela gärna: