Nu faller snö utanför fönstret och det känns riktigt mysigt. Så länge jag får sitta inne i värmen och följa flingorna som sakta dalar mot marken är det vackert. Det är inte så värst länge sedan jag plockade sommarens sista bär, faktiskt så sent som i oktober. På Öland har vi en härlig och varm höst tack vare att vi ligger mitt i ett uppvärmt hav. Vi planterade smulbär (jordgubb/smultron) i vårt jordgubbsland  i år och de blev väldigt goda. Särskilt årets sista, de smakar lika intensivt som årets första. Smaksinnet är som känsligast när väntan är över och det första bäret har mognat. Så även det sista, som väcker vemod över att sommaren är till ända.

Det är lite knepigt att odla när vi inte bor i huset permanent, men det finns växter och grönsaker som klarar sig galant utan större omvårdnad. Persilja är en sådan. Vi kan hämta en rejäl näve när vi så önskar. Vi har haft dille på ugnsbakad potatis med persilja. Skär potatis i klyftor (gärna med skalet på) och lägg i en långpanna. Blanda med olja och strö över persillade, godaste potatiskryddan. (Välj annan örtkrydda om vitlök inte tilltalar). När det återstår fem-tio minuter, strö över rejält med hackad persilja så den blir krispig. Sedan lite flingsalt och servera. Gutt!

Och så hade vi egen potatis. Lycka! Hur kan det vara så galet kul att gräva upp de där små jordiga knölarna?

Hmm.. det blev lite pluppar i skalet men det blir nog bättre nästa år.

Dela gärna: