Alla som besökt oss i huset vet att jag älskar att elda, och jag brukar inse att jag kanske höjt temperaturen några grader för mycket när gästerna torkar sig lite diskret i pannan. Men det hindrar inte mig från att peta in ytterligare en pinne i brasan. Ibland funderar jag på var fascinationen att elda kommer ifrån, men jag rotar inte i det;) Jag har lärt mig alla knep om att få fjutt på vedträna och hur man eldar effektivt. En hel vetenskap! Men trots mina nyvunna kunskaper är det ibland nästan lögn att ens få tidningspapper att ta sig. Då vill jag hämta någon lättantändlig petroleumprodukt! Vi har två eldstäder i huset så det är hett om öronen när jag fått upp ångan;)

Och vi har ved så det räcker! Vi får verkligen ligga i om det ska ta slut…Till vänster ses rester från huset, vilka sotaren avrådde oss från att elda med. Däremot björkveden är bra, men vi bör hugga den aningen mindre än vi gjorde. Det ska helst vara trekantiga bitar fick vi veta. Hela vedträn ska man tydligen undvika att elda med om man vill elda effektivt och miljövänligt.

De här stenarna hänger kvar vid dörren till vedboden. Så fina! Vet ni vad de användes till?

I morgon är det glöggkväll hos oss för alla byborna! Här inne finns en del av det som ska bjudas på;). Livat på landet! Jag har lovat att inte elda…

 

 

 

Dela gärna: