Så har vi då äntligen lyckats! Att behålla våra bär för oss själva. Inte minsta fågel har kunnat ta sig in i ”bärburen”. Och så rikligt med bär det är. Och så goda de är! Kan det vara så att vi är partiska, och tycker oss ana en sötma som köpebären inte har? Flertalet av plantorna är gamla och fanns när vi tog över huset. De gubbarna smakar allra bäst, men vi har utökat med några nya plantor också. Så, nu: njuta!

Stolt jordgubbsodlare!

Solvarma! De två bredvid skålen är Smulbär jordgubb/smultron.

Uppgraderad grötfrukost!

Och på tal om egenodling. Mats har även satt potatis. Jag hade ingen aning om hur fantastiskt det kunde kännas att gå ut och hämta egen potatis, direkt från jorden. Nu vet jag! Att sedan baka dem i ugnen med olja, flingsalt och egenodlade färska kryddor. Himmelriket! Jag kan äta hur många som helst. Nästan.

Vi längtar efter årets! Inte riktigt klara än..

Och nu firar vi midsommar. Gör något mysigt och fira helgen som du själv vill ha den.

Dela gärna: