Livet på landet medför viss samvaro med djur. Det hör till, vi vet! Helt okej för oss så länge djuren håller sig på rätt sida av väggen, det vill säga utanför! Vi har tätat vårt hus både här och där, och gjort allt som står i vår makt för att hålla diverse småkryp borta.  Nöjda kan vi konstatera att vi hittills stått som segrare i krigföringen mot möss. Tills förra helgen, då vi besvikna beskådade hur två triumferande möss erövrat diskbänksskåpet. Vi kunde nästan höra segerjublet, och kalaset bestod av söndergnagd disksvamp. Grön. Snopna och slokörade svalde vi nederlaget, för att omgående ladda om fällorna. Vi vann!

Nu undrar ni kanske hur de tog sig in i vårt mus-säkerhetsklassade hus. Jag har burit in dem. De har åkt vedtaxi. På vägen från vedboden in till värmen har de suttit och njutit av utsikten från vedkorgen. När vi sedan lämnade huset kunde festen börja. Vad har jag lärt mig av detta? Att inte ha färdigladdade vedkorgar i vedboden! Jo då, tro det eller ej, men ibland gör även jag korkade saker.

Den här musen har flyttat in hos oss. Funderar på att lägga lite ved i ryggsäcken.

Dela gärna: