Vanlig, enkel mat som är lätt att göra, och som vi ofta lagar i det Bladska hemmet;)

Köp hem olika färska grönsaker eller ta av dem som du har hemma, och blanda med potatis. Skär allt i lagom bitar, på med olja, flingsalt och kryddor som du gillar. Om du vill ha rödbetor (så gott!!) så lägg i dem sist, annars blir allt rosa. Jag lägger alltid bakplåtspapper i botten för att slippa diska! In i ugnen 225 grader i cirka 20 minuter (beroende på hur knaprig yta som önskas).

Servera med lax, kött eller halloumi. Till det gör jag en kall sås med rivna morötter, limeskal och ingefära. Tillsätt tjock yoghurt (gärna grekisk) eller/och crème fraiche. Salta, peppra och så lite honung. Salt och lite sött. Alltid.

Laxen gör jag oftast i ung med passande kryddor och flingsalt. Det finns många goda kryddblandningar att välja bland! Laxen fick idag sällskap av grädde och smör. Det blir en supergod sås! Vill man ha en smalare variant bakas laxen som den är. Den kalla såsen brukar jag göra i vilket fall som helst. Det kan aldrig bli fel..

Smaklig spis!

Härliga färger! Idag blev det potatis, morötter, fänkål, rotselleri, broccoli och rödbetor.

Redo för yoghurt!

Kalla såser är så gott!

Snåla inte på smöret;)

Lax i grädde och smör. Mmm!

Dela gärna: