Huset som vi köpte är påbyggt vid flera tillfällen, och det lilla torpet Mariefred som finns någonstans i hjärtat av huset byggdes redan på 1800-talet. Gården fick sin plats längst ut på alvaret tillsammans med en liten ladugård. Stenar från ladugårdsgrunden blev den fina mur som idag omgärdar vår tomt (se inlägg från 28 november 2017).

Några ombyggnationer gjordes under 1950-talet, och den stilen ville vi inte behålla. Så jakten på gamla verandafönster började tidigt och vi fann en skatt i Ruda, inne i Småland. Mängder av vackra fönster fick följa med hem, och några användes för att skapa en glasveranda. Här kommer några bilder som visar vägen dit:

Mäklarens bild= orört hus. Finingången från 50-talet omvandlades till en glasveranda.

Jag minns hur genuint lycklig jag var den dagen fönsterna sattes i!

Kitta fönsterna tog många timmar men jag blev värsta proffset till slut;) Den gamla dörren fick vi av en granne och efter lite övertalning kom den på plats. Ja! Den är urgammal och förbaskat sned, kall och dragig. Men alldeles underbar!

Korgstolarna köptes i ett tidigt skede. Mysfaktorn är som ni förstått viktigt. Under hela renoveringen!

Mellan matrum och verandan satte vi in ett gammalt fönster. Ljust och vackert att titta på. Tapeterna med glittriga rosa hjärtan (!!!) köpte jag för flera år sedan, för femton kronor. Nu hittade de sin plats!

Och sist men inte minst, måla vitt!

Dela gärna: