På senare tid har jag ätit mera grönsaker än jag brukar, och jag har inga problem att välja bort kött. Min favoritlunch är blandade rotfrukter som får steka några minuter i olivolja, och så halloumi till det. Så vansinnigt gott! I helgen fick några färska sparrisar steka med. Mmmm!

Inspirerad av min väninna gjorde jag grönsaksbiffar ikväll. Jag rev de rotfrukter jag hade hemma och det blev: palsternacka, rotselleri och morot. Därefter blandade jag ”rivet” med mosade kikärtor, ett ägg och lite majsenamjöl. Lite riven ingefära, salt och cayennepeppar som krydda. Biffarna blev perfekta och höll ihop bra. Matvete, grönsallad och fetaost bildade tillsammans med turkisk yoghurt pricken över i!! Yoghurten smaksatte jag med lime och honung. Sist men inte minst: färsk timjan. Rena festmåltiden en helt vanlig tisdag alltså. Testa!

Dela gärna: