Det var en gång för längesedan två väninnor som drömde om rikedom och berömmelse.   Vad vi drömde om har jag för länge sedan glömt och vi blev varken rika eller berömda (än så länge;). Men vi har haft, och vi har, väldigt mycket glädje av vårt företag. Att vårt bolag nu har funnits i 27 år kunde vi nog aldrig tro den där dagen när vi satt i Annelis kök i Målerås och enades om att ”vi måste göra något”. En glaspärla, tillverkad under en lunchrast på glasbruket, blev startskottet för oss. ”Vi gör en ring”! Om vi har The ring kvar? Nix. Tyvärr.

 

Vårt Rili, grundat 1990 (MaRi, Anneli)

En av alla ringar som gjorts över flamman.

Recycled, återvinning, återbruk. Idag finns många benämningar på det som från början var vår affärsidé; miljövänligt återbruk. Glassmyckena vi skapat genom åren har tillverkats av glasspill. Visst fanns det perioder när vi köpte och sålde produkter som gick helt emot vår grundidé, men vi har alltid strävat efter att ”vara Rili”, att kunna känna ”det här är vi”. Idag tillverkar vi Rili-produkter som vi står för, precis som vi ville från början den där dagen vid köksbordet i Målerås.

To be continued…

Besök vår butik här

Dela gärna: