I skrivande stund hör jag tv:n i bakgrunden. Där meddelas att värmen ska dämpas något. Skönt tycker vissa, trist tycker andra. Känslan för värmen beror väl på hur man kan spendera sina dagar. För oss som kan välja plats och aktivitet är det lättare, och för alla som arbetar eller har andra ”måsten” blir det självklart påfrestande. Svalka vid havet är vårt sätt att möta dygnets varmaste timmar.

Kan det bli bättre?

Coolaste strandmadrasserna från 70-talet! Mina föräldrar har sparat en del godbitar, till vår stora glädje.

Matordningen blir lätt till oordning i värmen, och hungern ger sig inte riktigt till känna. Däremot ”fnattas det” diverse godsaker (läs onyttigheter), vilket kan avläsas på vågen. Hua! Men en och annan redig middag har serverats:

Egen odling , minus melonen;)

Sommarens skönaste kväll med godaste fiskgrytan hos vänner. Månen lyste upp vägen hem.

Vattenmelon! Vattenmelon!! Vattenmelon!!!

Många stunder i skuggan blir det! Någon enstaka gång ser jag moln på himlen. Som liten låg jag ofta och tittade på molnens formationer och fantiserade fram figurer. Då ska det vara fluffiga bomullsmoln:

Molnstudier = avkoppling

Väl uppe ur vilstolen tog vi en tur till svärmor i Stockholm. Där var det, om möjligt, ännu varmare. Hon bor väldigt vackert på Kungsholmen och vi spenderade dagarna i ett stilla tempo.

Fikapaus, med obligatoriska äggamackan, vid vacker sjö.

Vi sökte skugga i den välvårdade innergården.

Picknick vid Karlbergskanalen i solnedgången lockade mer än ett restaurangbesök.

Tro nu inte att vi enbart har slappat. Vi (Mats!) har lagt några timmar på lilla huset. Taket är klart. Nu måste jag försöka skaka liv i skapandelusten och fundera över lampor. Bland annat …

Stående panel för att förstärka höjden …

… möter liggande panel, där lamporna ska placeras.

Nu ska golvet dammas av. Klart för golvläggning!

Det sorgliga i den här bilden är att allt är nerbränt. Det roliga är att jag har köpt en gunga!

 

Dela gärna: