I veckan som gick kom arbetslusten till Mariefred. Vi har jobbat på som små myror (för att citera min kusin;) och fått massor gjort. Känns gott! Badrumsgolvet var prio 1, och klinkers i form av hexagoner var en ny bekantskap, dock inte den trevligaste … Attans, så svåra de var att lägga och att skära.

För bästa möjliga fall i duschen ville vi ha små plattor. Det fanns inga som passade in, vare sig i form eller färg. Så, vad göra? Egna förstås! Tre överblivna stora plattor från rummet skars upp i 10 x 10-bitar och: Tada!! Vi har designat ett eget badrumsgolv.

Jaha, då ska vi se… Hur ska vi få ihop det här då?

Åtskilliga timmar senare…

Dörren till badrummet är också på plats. Planen just nu är att lasera den svart eller grå. Idag beställdes också svarta järnhandtag, i lite annorlunda utförande. Även väggarna ute i rummet är grundmålade, och plötsligt ser allt så mycket prydligare ut. JAG rollade väggarna! Och JAG är så stolt! För JAG har varit helt kass på att rolla. Rulla-rulla-rulla på samma ställe, helt slut i armen och knappt ingen färg på väggen. Men idag, efter en lektion av käre maken, dansade rollern över väggarna (.. typ).

Det börjar ta form.

Som sagt: JAG !

En vägg ska separera ”kök” från ”sovrum”.

Från andra hållet.

Köksdelen är planerad!

I veckan som gick var det även kräftpremiär, och vi hade några godingar i frysen. En fin present, i form av en ljushållare för flaskor, fick pryda bordet. Som av en händelse hade vi denna tomma pava; himmelska bubblor som nyligen avnjöts.

Perfect match!

Sch..schmåländska. Sug på den!

Hemma i ”stan” växer det så det knakar i växthuset. Jag har väl aldrig haft en finare timjan!

 

Dela gärna: