Hela brygghuset är urblåst och vi har nu alla möjligheter att välja hur det ska inredas. Väggar har rivits, alla ytskikt är borta ner till det gamla timret. Huset har höjts vid blivande sovrumsdelen  eftersom det under flera år har sjunkit. Golvet måste bilas upp och nytt golv ska gjutas. Gigantiska arbeten väntar alltså. Men vad gör väl det? Jag ritar, planerar och söker fynd på second hand, loppisar och på Blocket. Mats frågar ibland om det inte är lite tidigt att tänka på sådana detaljer. Jag förstår inte frågan. 

Arbetsfördelningen visas här:

Mats in action

Jag in action

Renoveringen av det stora huset hölls någorlunda inom den tråkiga så kallade “ramen”. Renoveringen av brygghuset håller sig INTE inom begränsade ramar. Nu ska det byggas och  inredas som vi vill ha det! Så…varför ha vanligt kakel som stänkskydd vid diskbänk och spis när man kan tillverka ett eget av utbrända värmeljuskoppar? Tänkt och gjort! Klipp, klipp, bankelibank och sedan måla med nagellack. 219 klara! Behöver minst lika många till. Puh! Jag väntar med spänning på hur det ska bli… Tänk om det blir fult? Tja, då gör jag väl en tavla eller något annat. Jag gjorde två modeller av blommor och valet föll på denna. Min pappa ansåg denna vara mer “robust”, vilket passar bäst i lilla huset. Helt rätt- Tack pappa!

En liten del av alla blommor som ska tillverkas

Dela gärna: