Ni vet när halsbandet med massor av trädda pärlor går av. Golvytan har väl aldrig varit så stor, och pärlorna hittar små vinklar och vrår som du inte trodde fanns. Rassla då inte upp dem med dammsugaren även om det känns frestande. Sopa upp dem och ge dem till oss på Rili. För då vaknar kreativiteten och vi får kli i fingrarna. Pärlorna får nytt liv och det blir ofta något helt nytt, som här: brudkronor!

Återvunna pärlor på tråd. De bladformade topparna är tillverkade av tomma schampoflaskor.

Mindre storlek som även skulle bli fin som ljusmanschett.

OCH, som av en händelse gick ett gammalt armband av i helgen (nej, jag klippte av det;) och pärlorna blev till ”blommor” i en liten vas som jag hittat på second hand. En prototyp kan man väl säga. Snart ska jag göra fler!

Lite 70-talsfeeling? Vi hade något liknande hemma när jag var liten (med färgade kulor tror jag)

 

Dela gärna: