Rubriken är mer än passande för närvarande. Efter idogt regnande flyter det i lilla brygghuset. Ingen skada skedd eftersom det är helt urblåst, men det är aningen besvärligt att kämpa mot naturens krafter.. Mats öser och pumpar för att kunna arbeta vidare med grunden och vattnet stiger innan vi hinner säga ”drömkåken”.  Nåväl, här vilar inga trämaskar, så vi ser framtiden an.

Överallt är jorden mättad och gummistövlar är det smartaste valet om man beger sig ut. Eftersom vårt hus ligger på alvarsmark har vi ett tunt jordlager över kalkstensgrunden så vattnet förmår inte rinna undan. Men vi har en jäkligt fin gräsmatta, som sällan behöver vattnas. Jodå!

Här kommer en snabbgenomgång från senaste tiden. Detta är en repris och det går alltså inte att rösta;)

Nya fönstret inifrån. ”Pinnarna” (vet inte vad de heter) till höger användes när huset höjdes och rätades upp. Denna del av huset hade sjunkit betydligt sedan tillbyggnaden 1960.

Vänstra hörnet som vi fann det under ytskiktet. Huajajja! Sämsta bilden, jag vet!

Sönerna i huset skrev autografer på väggen när pappan byggde ut.

Murstocken ska putsas och få ett invändigt rör. Annars blir sotaren lömsk..

I blivande hallen valde vi ett diagonalt fönster. Sista skruven hinner knappt i förrän pyntet ska upp.  Jag hjälper faktiskt till med byggnationen också. Här har jag drevat!

Och så har jag kånkat på virke! Handskarna höjer glamouren ett snäpp;)

 

Dela gärna: