Som sagt, det blev lite mer förändringar än ommålning av köksluckor. Det är mycket som spelar in när renoveringsbeslut ska tas. Material måste bytas ut på grund av trämask, fukt, lukt(Jag hatar när det luktar illa!) eller helt enkelt när material är slut, skitslut! Golv som inte bär är inte kul att gå på och fönster som är svåra att stänga blir man tokig av. Så det ena gav det andra och till slut blev hela huset totalrenoverat. Här följer en bildkavalkad över kökets förvandling:

Bild från mäklaren. Alltså utgångspunkten.

Allt urblåst! Här blev det sedan gjutet golv med golvvärme.

I väggen mot vardagsrummet fanns en söt liten dörr gömd.

Eftersom vi var tvungna att byta ut alla gamla fönster i huset till moderna (läs tråkiga!) så fick det bli några gamla vackra fönster inomhus istället. De ger ljus och öppnar upp mellan rummen, vilket är bra i våra små rum. Jag har många idéer och planer på hur saker och ting ska utformas, men det är inte alltid som det blir som jag tänkt mig. Men vid de tillfällen (de flesta faktiskt;) när verkligheten överensstämmer med bilden i mitt huvud, då är det gott. Yes, där satt den! ni vet.

Fönstret mellan kök och hall är på plats och det blev precis som jag planerat. Mats förtjänst! Vi är ett bra team.

Köket tar så smått form. Vanligt, enkelt, billigt. Duger gott!

Här följer några bilder på köket som det ser ut just idag. Det är troligt (högst sannolikt!) att det blir några små förändringar framöver…

Nytt kakel över den gamla köksspisen. Nöjd!

Dörren som vi hittade inbyggd i väggen blev en skafferidörr. Fönstret över dörren flyttades från utedasset;)

Fönstret mot hallen idag. Oops , ett skåp med gammalt fönster! Det ska flyttas och hyllorna ska anpassas efter spröjsen. En prototyp, kan man säga..

 

Dela gärna: