Ja, så uttrycker vi oss ibland, utan att reflektera över innebörden. Vi tar för givet att det ska rinna rent vatten ur våra kranar och att vi ska kunna välja den intensitet och temperatur som vi önskar. Visst har jag sedan länge tänkt på att inte borsta tänderna med vattnet rinnande ur kranen och att inte duscha onödigt länge. Men jag har sällan ägnat en tanke åt allt arbete som föregås de tillfällen (gång på gång!) som jag öppnar vattenkranen. Jag har heller aldrig behövt ta itu med de problem som orent vatten kan skapa.

Vårt hus har eget vatten. Inte visste jag vad det innebar. Fixa brunnen, köpa och installera ny pump, hydrofor, avsaltning, kol…. Hu och fy har vi känt stundtals, men nu när har vi fått allt att fungera är vi riktigt nöjda. Vilken känsla det är att ha eget vatten! Det kunde jag aldrig tro. Och jag har lärt mig SÅ mycket, är i det närmaste ingenjör faktiskt;)

Varje gång jag använder vatten i huset är jag tacksam för att allt fungerar. Jag tar det inte alls för givet. För det är faktiskt inte bara vanligt vatten. Det är en lyx som vi är bortskämda med och som många andra människor inte ens kan drömma om. Så. Det. Så.

Min käre make gräver för att få ut hydroforen till brygghuset. Den lilla pumpen brölade under trappan och störde  skönhetssömnen.

Rörmokarkompisen nere i brunnen. Det fanns en borrad brunn men vattenslangen låg vid ytvattnet. Inte bra.

”Går det bra, eller?”

 

Dela gärna: