Ju äldre jag blir desto mer måste jag vårda kropp och själ. Tröttheten infinner sig snabbare och vikten av återhämtning kan inte nog poängteras. Yrken, som kräver hundra procents fokus från morgon till kväll, sliter hårt. Att starta dagen på ett bra sätt, att ta pauser under dagen samt att finna vila för alla tankar som surrar i huvudet, är numera nödvändigt. Därför börjar jag alltid (sedan flera år tillbaka) morgonen med hett citronvatten. Jag dricker det så varmt jag bara kan och känner hur det renar genom kroppen. Därefter äter jag min bovetegröt med massor av frukt och kardemumma. Om jag följer mina rutiner så mår jag bra. Det är inte svårare än så. Eller?.. Jo, men visst är det svårt. Ibland. När frestelserna lockar. Uteserveringar, grill, bubbel, fika…Ja, ni vet. MEN jag gör mitt bästa! Den tid då jag kunde stoppa i mig vilka godsaker som helst är dock förbi. Som när Anneli och jag åkte på shoppingresor till Paris och knölande i oss varma baguetter med Nutella. Uajaja (som vi säger på småländska)!

En balja citronvatten. Bästa starten på dagen!

När jag på tv hörde en hurtbullemänniska tipsa om gröna smoothies blev jag nyfiken. Hon menade att man skulle bli förvånad efter en period med dagliga gröna ”drinkar”. Och vem vill inte bli förvånad?!

Tio ingredienser mixas och är betydligt godare än det ser ut. Ett snyggt glas förgyller. Detta från Kosta.

Rörligheten i kroppen kan jag inte längre ta för given, utan jag måste varje dag tänja , sträcka och böja. Yoga passar mig bäst, eftersom jag helst vill sköta mig själv och träna på egen hand. Sedan borde jag förstås promenera mera…MEN jag gör så gott jag kan!

I morgonsolen…

Skulle inte funka idag.. Jo, shoppa i Paris men inte frossa i vitt bröd och Nutella!

 

 

 

Dela gärna: