Inget är väl viktigare än en skön bädd. Mjuk, fast, medel eller mitt emellan. Smaken är som baken. Jag vill ha en mjuk säng. Det vet jag nu, efter ett antal byten… I lägenheten (där vi oftast sover) har vi världens skönaste säng. Hotellsängar ligger i lä. Vi längtar hem till vår binge!

Dessvärre är inte sängarna i huset av samma klass, och vi har funderat mer än en gång om vi ska uppgradera komforten. Vi får väl se om det plötsligt händer. Triss alltså. Det är dyrt med sängar.

Sänggavlar är en annan historia. I nuläget syns mest stoppade sänggavlar i inredningsmagasinen och det är väldigt fint. Men inte riktigt vår grej. I brist på annat fick en gammal dörr jobbet som sänggavel i huset, och i lägenheten tapetserade vi en ”fulgavel”.

Snedtaket kräver en låg gavel. Dörren, som jag skrapat på i evigheter, fick sin plats här.

Resten av sängen byggde Mats på plats. Praktiskt att slippa dammsuga under sängen;)

För några månader sedan såg det ut så här i sovrummet.

Tapet på sänggavel. Duger så länge!

En lyxigare tapet, men det räcker med en rulle. Lite silver-bling-bling passar till julen;)

Säng och soffa lockar i vintermörkret, så även en värmande glögg. Trots motstånd (vissa kvällar megamotstånd!) så måste jag ta mig ut en stund och få luft. Hopkoket av baciller är inte att leka med just nu. Jag ser nästan hur de flyger runt. Lyckligtvis har ingen hittat in i mig. Än så länge…

Skymning vid Sjöstugan

Stora sjalen i flera varv.

Sötpotatis, rotselleri, broccoli och solrosfrö. Gott just nu (och alltid för den delen;)

Dela gärna: