Det är svårt att hitta roliga lampor, som dessutom ger den belysning som jag önskar. Själva huvudsyftet alltså;). Jag är allergisk mot taklampor, eftersom det ofta blir för ljust. Att tända en taklampa på kvällen finns inte i min värld, om jag inte är i behov av skarpare ljus förstås.

För en tid sedan var vi på middag hos vänner. Julens ljusslingor hade lämnats kvar i fönster och vrår och jag tyckte det var så himla fint. Nu har jag gjort min egen variant! Genom att stoppa in en lång ljusslinga mellan list och tak fick jag till ett fantastiskt ljus. Ljuset satte bland annat fokus på takhöjden, vilken jag tycker om.

Den något för långa slingan fick även belysa överdelen på skåpet. Tavlan vid fönstret är målad av Magnus Petersson och den stora av mig;).

Vår långa (läs tråkiga) hall blev lite roligare.

Dela gärna: